33 კრწანისის II შესახვევი, טביליסי

אבחון של אי פוריות

מאחר שאי פוריות עלולה להיגרם כתוצאה מתפקוד לקוי של מערכת הרבייה של אחד מבני הזוג או של שני בני הזוג, על הגבר והן האישה לעבור בדיקה יסודית. אנמנזה חשובה לאבחון אי פוריות, לכן, בפגישה הראשונית עם רופא הרבייה, עליך לא רק לספר לרופא בפירוט על הבעיות שלך, אלא גם, במידת האפשר, להציג את תוצאות הבדיקות והבדיקות שנעשו קודם לכן. ככל שהתמונה שלמה יותר, כך יזוהו מוקדם יותר הגורמים לירידה בפוריות וייקבע מהלך הטיפול האופטימלי.

אבחון אי פוריות במרפאת הפוריות האירופית מתבצע בשיטות חדישות ובציוד אבחון.

דרכי בדיקה לאבחון אי פוריות

חיפוש אחר סיבות הורמונליות (הגורמים השכיחים ביותר לאי פוריות נשית: "אי ספיקה" של השלב השני של המחזור, חוסר ביוץ, פתולוגיה של ביוץ)

כדי לזהות את הסיבות הללו, מתבצעות הפעולות הבאות:

ניטור פוליקולוגנזה במחזור הטבעי;
מדידת טמפרטורת הגוף הבסיסית של המטופל מהיום החמישי עד היום הראשון של המחזור החודשי (בבוקר, במיטה);
נטילת בדיקות דם מוריד לטסטוסטרון, אסטרדיול, תירוקסין חופשי,הורמון מגרה בלוטת התריס, הורמון לוטאין, הורמון סומטוטרופין, DEA-S, גלובולין קושר הורמוני מין (SHBG), הורמון מגרה זקיק, קורטיזול, פרולקטין ביום ה-3-5 של המחזור החודשי, 17 און - פרוגסטרון.
השפעת הגורם הצווארי נשללת על ידי ביצוע פפטיד קדם הורמון קלציטונין (בדיקת שוברסקי).

החיפוש אחר סיבות זיהומיות, אבחון אי פוריות וטיפול מוצלח בה אינם אפשריים ללא טיפול בגורמים זיהומיים בעלי השפעה פתוגנית על מערכת הרבייה של האישה ומשפיעים לרעה על היכולת לשאת וללדת ילדים.

קבוצת הזיהומים, המאוחדת תחת ראשי התיבות TORCH, אינה מזיקה למדי למבוגרים ולילדים, אך מסוכנת ביותר לנשים בהריון.

האות O - אחרים - מרמזת על זיהומים המשפיעים לרעה על העובר. אלה כוללים הפטיטיס C והפטיטיס B, כמו גם כלמידיה, זיהום גונוקוקלי, ליסטריוזיס ועגבת.

לאחרונה נכללו ברשימה זו גם זיהומי אבעבועות רוח, enterovirus ו- HIV.

  • T – טוקסופלזמה,
  • O - זיהומים אחרים (אחרים),
  • R – אדמת (אדמת),
  • C – זיהום ציטומגלווירוס (ציטומגלווירוס),
  • H – הרפס (נגיף הרפס סימפלקס),
  • בדיקה בקטריולוגית של מערכת האורוגניטלית של החולה עם זיהוי לאחר מכן של פתוגנים, שעשויים לכלול קנדידה
  • קביעת רגישות לאנטיביוטיקה;
  • תגובת שרשרת פולימראז של חומר מהשופכה ותעלת צוואר הרחם של המטופל עבור Mycoplasma hominis; ureaplasma, כלמידיה; mycoplasma; זיבה, trichomonas vaginalis, HSV 1.2, זנים פתוגניים HPV;
  • בדיקה בקטריוסקופית של כתם מקומי ממערכת האורוגניטלית של המטופל;
  • בדיקת דם ורידי לליסטריוזיס;
  • קביעת תאוות Ig G ל-Toho, CMV, אדמת, HSV 1,2;
  • בדיקת אימונוסורבנט מקושרת של דם ורידי עבור אדמת Ig G, M; HSV 1 Ig G, M; HSV 2 Ig G,M; Ig G, Toxo Ig G, M; CMVI Ig G, M; M עבור כלמידיה.

כדי למנוע תהליכים פתולוגיים שיכולים להפחית את הסיכויים להתעברות טבעית או להצליח IVF - לשם כך, בדיקה של האגן של המטופל מתבצעת בימים 3-5 ו-19-21 של המחזור החודשי.

נקודה חשובה באבחון הסיבות לאי-פוריות תהיה קביעת הפוריות של בעלה של המטופלת. בדיקת זרע טובה של הבעל תוצאה חיובית של התייעצות עם מומחה - אנדרולוג - יהיו המפתח להריון מוצלח.

במקרים בהם גורמים וגורמים זכריים, אנדוקריניים, זיהומיים נעדרים או מתוקנים, ניתן לרשום שיטות פולשניות נוספות, המשמשות את גינקולוגיה אופרטיבית (cervico hysteroscopy, hysterosalpingography, בדיקה אנדוסקופית של איברי האגן). במהלך מחקרים אלה, הפתולוגיה של החצוצרות, חלל הרחם ואיברי האגן של המטופלת אינה נכללת.

לעתים קרובות, כדי לגלות את הסיבות לאי-פוריות, מומחה במרכז שלנו רושם שיטות מחקר פולשניות (הנפוץ ביותר הוא cervico hysteroscopy,מערכת סגורה רב-גילית).

ברשימה ממוצעת זו, אנו מספקים רק פרוטוקול כללי לאבחון אי פוריות הגבר. כמובן שבכל מקרה ומקרה, היקף הלימודים המומלצים נקבע על ידי הרופא באופן אישי. במידת הצורך, בלוקים שלמים של מחקר עשויים להישמט מכל הרשימה הזו כמיותר.

על מנת לקבוע את היקף וסדר המחקר הדרוש לך, תצטרך לפנות למומחה פוריות.


European Fertility Clinic
Krtsanisi II Line, 33 Georgia, Tbilisi
+995 322-009-000, client@efclinic.ge