האם יש לכם מחלות תורשתיות במשפחה? האם אתם רוצים שלילדכם שטרם נולד לא יהיו הפרעות כרומוזומליות? צריכים להגדיל את סיכויי הצלחת הפריה חוץ גופית? אבחון גנטי טרום השרשה (PGT) יכול לעזור!
אבחון גנטי טרום השרשה (PGT) מתבצע כחלק מתוכנית הפריה חוץ גופית. אבחון גנטי טרום השרשה (PGT) מאפשר לזהות שינויים במספר הכרומוזומים ובמבנה שלהם, כמו גם מוטציות גנים, עוד לפני העברת העוברים לחלל הרחם של המטופלת.
גישה זו מאפשרת למנוע פתולוגיות שלא ניתן לזהות באופן ויזואלי, מכיוון שאפילו לעוברים באיכות טובה יכולות להיות הפרעות גנטיות.
כדי לקבוע אם יש אינדיקציות לPGD )PGT), יש לקבוע פגישת ייעוץ עם רופא גנטיקאי. המומחה יוכל גם להחליט איזו שיטת אבחון תהיה היעילה ביותר במקרה שלך.
אבחון גנטי טרום השרשה של הפרעות כרומוזומליות (PGT-a) כולל ביצוע בדיקה גנטית טרום-השרשתית (PGD), המאפשרת לזהות כרומוזומים עודפים או חסרים בגרעין התא, וכן אזורים שבהם החומר הגנטי אבד או, להיפך, הוכפל. חשוב שהשיטות המודרניות מאפשרת לבצע ניתוח של כל 46 הכרומוזומים ואינן מוגבלות לאיתור ההפרעות הסבירות ביותר.
אבחון גנטי טרום השרשה למחלות מונוגניות (PGT-M) מאפשר לזהות מחלה תורשתית ספציפית. שיטה זו עשויה להיות מומלצת אם קיים סיכון גבוה למוטציות גנטיות בילד שטרם נולד.
אבחון גנטי טרום השרשה (PGD) עשוי להידרש במקרים הבאים:
אבחון גנטי טרום השרשה על aneuploidy (אבחון גנטי טרום השרשה לאיתור הפרעות כרומוזומליות (PGT-a) מאפשר:
טי טרום השרשה למחלות מונוגניות (PGT-M), אשר נעשה כאשר קיימת מחלה תורשתית במשפחה, מאפשר:
קודם כל , מומחים חייבים להשיג חומר למחקר. לשם כך מבצעים ביופסיה של מספר תאים עובריים.
בשלב הראשון, צריך להרוס את zona pellucida, ולאחר מכן, באמצעות מיקרו-קפילרה מיוחדת, להוציא תא ולקבע אותו לצורך בדיקות גנטיות.
אבחון גנטי טרום השרשה של העובר יכול להתבצע באמצעות הטכניקות הבאות:
בעבר בוצעה אבחון גנטי טרום השרשה של עוברים, ככלל, ליום השלישי אך כעת הוכח כי ביצוע ביופסיה בשלב זה מפחית באופן משמעותי את הסבירות לחיים של העובר. יחד עם זאת, לקיחת תאים ביום החמישי לאחר ההפריה אינו משפיע על המשך התפתחותם.
הירשמו עלינו ליועץ מומחה במרפאת הפוריות האירופית בטביליסי ולמדו עוד על בדיקות גנטיות טרום השרשה של עוברים. מחיר הייעוץ מצוין באתר.